torsdag 30 juni 2011

Sociala medier


Tacksamma varelser som man även kan lägga ut utan att fråga. Jag tillhör den försiktiga typen som drar mig för att lägga ut bilder på människor, det kan synas lite tråkigt men det är på grund av respekt  för människors integritet. Sen kan man fundera på vilken betydelse min respekt har, ett fåtal människor tänker på detta medan vissa inte ens funderar. Bloggare eller Facebook användare, man går inte säker men jag forstätter som jag gjort med tillförsikt. Man kan ju googla sig själv och inse utvecklingen och ärligt så är det bara att gilla läget och hoppas att alla människor sköter sig. Sociala mediers etiska regler kanske är ett nytt ämne att undervisa i våra skolor för framtidens människor.

Krypens värld


Tur man inte är piga här...

tisdag 28 juni 2011

Mera blommor




Kan inte sluta att fota blommor kanske för att det är en utmaning. Träning så kanske man får in en fullträff någon gång.

Historia

Första dagen på semestern är snart till ända och före 1995 var just denna dag starttiden för morkullejakten, den ändrades av regeringen i maj 1995 från första måndag efter midsommar till 21 augusti. Till historien hör att det var faktiskt en morkulla som var mitt första fällda vilt.

lördag 25 juni 2011

Midsommarhelg i Kvikkjokk

Grönbenan


Tarradalen



Lungt o tryggt i Kvikkjokk. Vädret var bland det bästa i Norrbotten och i år var det bästa valet. Här var det  inte problem att hitta blommor till stången. En bygd värt att besöka men som saknar det turister vill ha nämligen service. Jag vill vara ensam på min lediga tid och som egoist tycker jag att det blir jobbigt med för mycket folk, därför har jag insett att Kvikkjokks överlevnad kommer att bli min död. Det är bara att finna nya ställen där ingen annan vill vara...och finns det möjlighet till jakt så blir det helt perfekt.

tisdag 21 juni 2011

Midsommartid



Midsommaren närmar sig, veden är kapad och klyven. Det är en hel del umbäranden med många intensiva timmar. Tur att tekniken gått framåt, vedmaskinen har kommit för att stanna. Det tar samma tid men med mindre risk för ryggskott. Nu är det bara att invänta bättre väder, med all nederbörd som kommit kan man tro att vi bor i en våtmark. Bra för myggen men ett problem för blodgivarna.  

måndag 20 juni 2011

Stockfors Skogskonst AB

Mamma får snart öppna ett konstgalleri eller vad säger man om detta...

lördag 18 juni 2011

Uppifrån




Facinerande se allt uppifrån. Sen får man uppskatta att vi inte delar alla djurarter från söder här uppe i Norrbotten, då menar jag inte tornseglaren utan den stora svarta snigeln.

måndag 13 juni 2011

Jag och ogräset

Ja då var äntligen gräsmattan "slåttrad" i senaste laget på grund av en renoverad klippare. Både jag och Sädesärlan var nöjd att kunna överblicka över ägorna. Nästa projekt blir kriget mot kvickroten, jag anar vem som vinner men hoppet är det sista som överger människan.

Skvattram

Sommardoften i skogen. Örten har använts till lite av varje bland annat mot ohyra. Att den är giftig kan man också förstå. Det är med viss tillförsikt man använder den på huden fastän det står att läsa att den användes mot hudutslag. Tänk vilken räddning att örtkunskapen funnits, det kan inte varit lätt alla gånger när varken pencillin, myggmedel eller anticimex fanns att tillgå.

lördag 11 juni 2011

En död fisk är en god fisk

Död och uppäten

Nagel konst
Det naturliga är inte alltid naturligt. Skitiga naglar efter en natur upplevelse med fiske och eldning, dessutom blev inte fisken catch och releasad.

Växtkraft



Växtkraft, från en dag till en annan händer det saker i våran natur. Tänk att bo på dessa breddgrader där solen verkligen lyser dygnet runt en kort period av året. Förmodligen är det tänkt att vi ska ta igen den mörka årstiden. Midnattssolen ett starkt varumärke men bara inte alltför många upptäcker det....

fredag 10 juni 2011

Skogsstjärnor


Kameran är med för jämnan och nu är den tid som är mest spännande, snart kan man se mig strutta omkring på gärdan på jakt efter fjärilar och andra småkryp.

onsdag 8 juni 2011

Värmen är här



Ja vad säger man för att inte klaga alltför mycket. Vid midnatt är kvällstempen +20 grader, det är då man får påminna sig om vinterns kyla en temperaturskillnad på ca 60 grader. Men för att säga det fint, det är nog så varmt.

måndag 6 juni 2011

Hajq på Sverigeberget

Den yngsta deltagaren


Napp


Besök i ryggsäcken
Tromben överraskade två timmar före samling, tur det finns motorsågar och någon som banade väg. Man möttes av en ny natur som var mycket ljusare. Men blåsten hindrade oss inte från att ha en trevlig kväll med grillning, fiske och en vandring upp på berget för att se solen stiga upp. Övernattning i tältkåta och frukost ute i morgonsolen. För att inte tala om skogskaffet som fick alla att vakna upp.

Tromber



Det har hänt lite saker. Tromben i helgen visar att naturen är mäktig. På flera platser ligger träden som plockepinn.

Rosenfinken

Nu har den kommit.

Änder

Gräsand den enda sjöfågeln man är säker på, men när honan simmar förbi och liknar en bläsand blir man osäker. Upp med fågelboken och konstatera att förstås är det både en gräsand och en bläsandshane. Det blev två fågelarter i en smäll.

fredag 3 juni 2011

Renkalvar



Allt som är litet är sött, och allt smått blir stort. Ser man detta som en liten renkalv eller tänker man att renkött är gott? Jag tycker att kalvar är söta men också att renkött är gott.

torsdag 2 juni 2011

Gotland






Från Piteälvsbron till Gotland på 19 timmar där man möts med mycke historia och "Hansan´s" senare inflytande och prägling av samhället. Jag som älskar historia kommer att minnas´"munken" och hans spelande vän och det positiva eller negativa problemet att hitta en arkeologisk plats strax under marknivå. Våran tankeresa var nyttig och passade perfekt in i Almedalens område. Ett optimalt ställe att vara på när solen eller molnen visar sin bästa sida. Helt perfekt, jag rekommenderar alla att gilla goGotland på Facebook där våran Klostermiddag finns med i bilder.