onsdag 31 augusti 2011

Vilda Kalla

Här lyssnar hon inte....

Här har hon hittat det hon kände...

Vårat jaktlag en sista gång på skjutbanan innan jakten.
Jaktförberedelser och en tur med vilda Kalla i lingonskogen, efter en stunds kontakt var det roligare att söka något som luktade godare än lingon. Hon gav sig inte och tills slut fann hon det hon sökte, förstås något dött. Vad gör man då? Jo man springer med bytet och intar måltiden på behörigt avstånd från matte. Det är vilda Kallas favorit sysselsättning. Tur att det är en älghund för vore det en småviltshund hade inget byte följt med hem.

Hösttecken

Det närmar sig......

tisdag 30 augusti 2011

Zlatan

Har jag tur så kanske jag kan ladda upp ett inlägg, beroendet av internetuppkoppling är konstaterat. Utkastad från och till i två veckor sen det började regna och det verkar som om fukt i backen inte är så bra. Helgen var tryckande, mulen, varm och tyst. Inte en bris och inte ett ljud hördes i skogen, obehagligt tyst. Jag och Grip kom oss ut på en dags jakt som inte resulterade i annat än motion. Fåglarna som varit där tidigare fanns inte kvar. Men hunden var lycklig, verkligen värt att glädjas åt. "Vi hemska mördare som njuter av att plåga djur", Världen börjar vara sjuk och infekterad. Nu är Zlatan i skottgluggen, det kan man kalla strategiskt arbete av de som vill höras. Jag hoppas att man funderar mer än en gång innan man följer deras budskap. Alla måste vara på sin vakt och tänka själva, kombinationen av ett budskap och starkt ledarskap har världshistorien varit med om förr. Vad försvarar att man rättfärdigar angrepp mot människor?http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2011/08/Zlatan-forfoljd-av-djurrattsaktivister-1.17904/

tisdag 23 augusti 2011

Nit o Flit



Imorgon börjar skolorna i Älvsbyn, månntro om det vore en idé att uppta en ny traditon av en gammal. Mormors betygsbok anno 1934 hade sina poänger. Eller vad säger man om detta.

Höst

En bild av en blomma får representera ingången till hösten där jaktstarterna avlöser varann. Till helgen blir det fågeljakt på nya marker där min nya stuga kommer väl till pass. Det får bli en liten förrätt innan älgjakten drar igång.

måndag 22 augusti 2011

Brattfors



Brattforsgänget har gjort det igen och jag hoppas att dom inte ledsnar på att anordna orienteringsövningar för Jaqt gänget. Nya tävlingsgrenar varje år eller vad säger man om spjutkastning och kast med hästsko. Grenar som verkligen rör om i poängsättningen. Ett tack till alla engagerade människor för den trevliga lördagen.

måndag 15 augusti 2011

Stugjobb











Stugjobb, det är kul när man på kort tid ser förändringar. Planeringen och bilden av den av den färdiga stugan börjar att ta form.  Från början var tanken att göra så lite som möjligt och bevara koj standarden men det sprack delvis. Istället revs ett antal väggar ut och med det måste det bli nya väggar och förstås ett nytt golv. Jag vill förstås bli klar så fort som möjligt men tiden är begränsad. Man skulle kanske ha ringt till Ernst för han är ända med i tanken. Hört talas om "Ernstbrädor" och så där skulle Ernst ha gjort. Mitt i allt detta bråte fanns Kalla med som en frisk fläkt.

tisdag 9 augusti 2011

Öppna ögon


Tänk så mycke fint det finns, bara man höjer på ögonbrynen...

måndag 8 augusti 2011

Arbete

Ungdomsdag i Jonstorp

Älgar på andras jaktmarker
Veckan som varit har gått i tecknet " fullt upp" med arbete på alla plan. Datorn har näst intill stått orörd. Söndagen var det ungdomsdag på skutbanan och det är kul att se hur duktiga ungdomar vi har, skulle bara önska att någon med tid och kunskap kunde ta sig an alla duktiga skeet skyttar.  Det är potentiella tävlingsskyttar. Veckorna passerar snabbt och  hösten närmar sig med stormsteg.

tisdag 2 augusti 2011

Rovfåglar


Det är inte svårt räkna ut att våra rovfåglar har gott om föda. Torn eller Stenfalken ser man inte så ofta. Men det är dom små rovfåglarna, tidigt i morse seglade en störrre fågel över huset. Nu får man se upp och vakta hundvalpen. Skulle inte vara kul få uppleva att någon slår klorna i henne.

måndag 1 augusti 2011

I renens land



På behörigt avstånd tittar vi ut och matte får hoppas att jag undviker dessa fyrbentingar i framtiden. Kanske  jag kan lära mig se skillnad på ren och älg.