fredag 6 januari 2012

Takråttor


Råttspår i stugan
Takråtta

Råttor är inte kul inomhus och det har bara varit väntat efter många råttfria år. Nu verkar det misstänkt eftersom det har hittats hundmatskulor på konstiga ställen bland annat i den rena tvätten i tvättstugan.
I hemmet är det äckligt men i stugan förstår jag i och med att lister är borta osv. Men det värsta tänkbara scenariot är att få in råttor som dessutom finns att köpa som sällskapsdjur. Den här råttans ättling är nog köpt av någon som insåg att man inte har dom som djur i bur. Förmodligen var nog inte den som släppte ut dom på soptippen jägare. För vilken jägare skulle komma på en så dum ide. Vem vill ha dessa monster i sitt hem som gnager av PVC rör och orsakar vattenskador. Dessa "gulliga"djur kan inte vara i väggen utan att det märks eller hörs.  Min sfär är annorlunda nu, toleransen är mycket högre. Man får vara glad att det är vanliga möss och inte takråttor som invaderar huset.

4 kommentarer:

Fjällripan sa...

Oj vilken stor! Fångade ni den i ert hus...? Jag har nog bara sett möss tidigare, men det var länge sen medans jag bodde hemma...Visst är de söta, men man vill som sagt inte ha dem gnagandes i huset...
Trevlig helg på dej!

Lindsjö taxar sa...

Ja fy!! Vi hade inne i huset förr vintern. De kröp vid rören in till skåpet för bergvärmen vi har. Sedan genom en liten glipa under dörren...det var fullt race på Konjak som har Jack Russel i sig ..vi fick dem till slut. Tur att jag är kavat med möss det är inte min sambo :-)

Anonym sa...

dog den av nikotinförgiftning......eller självmord......

stockfors sa...

:-)Vet inte vad som lockade den i fällan. Men kanske det är en "prilla" som är framtidens bete. Tror även råttorna har ändrat vanor, förr funkade ost men nu ska det vara jordnötssmör. Jag är glad att det inte är här den bröt sig in. Men som bekant till den drabbade så vet jag att det inte är något trevligt husdjur.