onsdag 9 mars 2011

Ripjakt



Ja då var det dags, ett år sen sist med det kvinnliga nätverket i Älvsbyn http://stockfors.blogspot.com/2010_03_01_archive.html och man kan konstatera att tiden går fort. Efter att förra helgen blev bortblåst så ser jag fram emot en ny chans till helgen. Nu tänker jag inte ens se på väderprognoserna för nu är det packat. Skulle det nu bli på tok någon dag så hittar vi på något annat. Funderar på att lansera en ny grej av en gammal idé "Ett klick för jägaren" för att bevara ett gammalt arv som människan bär på. Varför är vissa emot jakten som verkligen har funnits med i alla tider. Tycker att allt detta är så underligt. All historia är viktig och för att förstå hur människan fungerar måste man titta lika mycket bakåt som framåt.   

4 kommentarer:

fjällripan sa...

Å vad trevligt! Jag har aldrig jagat ripa på vintern, men hoppas komma iväg framöver. Vilka fjäll åker ni till?
/ Ha det gott!

Anonym sa...

"Ett klick för jägaren" är en väldigt bra idé! Borde inte behövas, men nu är det bara så att människan glömmer fort... och de som hörs mest lyssnar inte på andra... /Anette

Kicki sa...

Exakt Anette, Arjeplogsfjällen nästa :-)

Anna sa...

Självklart, måste gå att lösa i bloggen! Ett klick för jägaren, rädda jakten, jaktfadder, en levande jakt, jaktkartan där jakten är hotad. etc. Varför stånga sig blodig, bygg vidare på befintliga koncept.