tisdag 13 mars 2012

FjälljaktJa, då var den årliga ripjakten med tjejerna ett minne. Fyra dagar på fjället med alla slags väder. En del av dom muskler som inte används dagligen har upptäckts beroende på att man hade en decimeter snö under skidorna. Den enda fördelen med klabbföre är att det går sakta och lungt i nerförsbackarna. Alla fick se ripa men dom har vingar och det finns många störande moment innan man kan komma till skott. Vi har sett fler ripor än tidigare det innebär mat till våra rovfåglar. Två i gänget blev inspekterade av bland annat en lappuggla, dom satt så lungt och lät sig fotograferas. Själv fick jag ingen se, kanske det berodde på att jag skidrade med hela kamerautrustningen på ryggen.

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Vilka fina bilder. Man kan inte tro att vi är samma land när vi haft nästan +20 grader i södra Sverige. Kul att fått se lite ripa fast det itne var fullt av dem i ryggsäcken :-)

Fjällripan sa...

Fina bilder, ni ser ut att ha haft det trevligt :) Trodde jag skulle komma ut på ripjakt också, men tiden räcker inte till allt man vill...tyvärr. Tur det kommer fler år :))