onsdag 8 december 2010

Nyårsglögg

Svagdricka är inte det allra lättaste att få tag på och förmodligen smakar den inte som förr. Minns när bryggarbilen kom på somrarna när man var liten. Låter så "stenålders" att man inte ens vill berätta om det. Men det förknippas med sommarlov, värme och törst. Det var en dryck där man bara fick ett glas och det var en blandning mellan gott och dåligt men svalkade i värmen. Hittade ett recept på en dunderglögg som verkade intressant och i den skulle det vara svagdricka. Alla ingredienser är inköpta utom drycken, där kom problemet. Det var då det slog mig att jag faktiskt hade något som aldrig blivit utrensat från skafferiet, malt till svagdricka.
Nu är det bara att skynda på för glöggen ska stå i tre veckor. Satsen ger 5 liter och går att lagra till nästa jul, men det finns en risk att det blir bortglömt som Kaljamallas påsen i skafferiet. Men får man göra sånt här? Jag får läsa på i lagen, och kanske recepten bara är till för att läsas.

Inga kommentarer: