tisdag 29 november 2011

Energispridare


Tror att jag börjar att vara ifatt med tiden, adventsstök och en liten ljusständning för att det ska synas att jag är i kapp. Ibland kan det var värt att missa saker som man kan spara till senare. Jag har nämligen två helger i rad lyssnat på en som verkligen kan prata, där det verkligen är synd att måsta avbryta för både kaffe eller lunch. En människa som är värd att klonas för att placeras ut inom alla företag och bland deras personal. En som är positiv, har ideér, ser möjligheter och att man måste satsa för att vinna. Svenska Jägareförbundets nya kommunikationschef som verkligen står upp för jakten och vill att vi stolta jobbar för att behålla den som den är idag. Jag har glömt att fråga vart hon laddar sina batterier men jag gissar vad hennes svar blir förmodligen som mitt, i naturen med en bössa över axeln.

torsdag 24 november 2011

Skogsträning


Idag var den sista älgjaktsdagen för mig , eller snarare träning av Kalla.och det är drygt nio månader tills nästa gång. Hon är en pigg tjej som nu är sex månader och kommit till stadiet att lista ut vart matte är. Kul kul och det blir spännande att se vad som händer nästa höst. Det är inte bara Kalla som blir något nytt, man kan säga att hon startar i den nya älgförvaltningens era. Svaren på många frågor och funderingar kring den nya förvaltningen närmar sig och då kvarstår det att sätta sig in i detta. Nu närmar sig i alla fall årets älgjakt sitt slut och nu gäller det att rensa upp efter hösten oreda, plocka fram adventstakarna och börja bygga upp lite julstämning.  

måndag 21 november 2011

Älgspår






Urusla bilder men jag slarvade lite med ljus och fokus när jag blev varse om att Kalla hittat älgspår i nysnön. Färska älgspår som inte är en självklarhet att komma på. Plötsligt var inte kameran det viktiga utan hunden och hundens beteende. Det kändes bara så bra när hon efter beröm och stöttning fortsatte att spåra tills dess att matte stannade vid gränslandet av våran jaktmark. Hon drog iväg utom synhåll men kom snart tillbaka. Hon är förlåten för att hon blev ertappad på köksbordet och i all förskräckelse drog ner datorn i golvet så att den måste säkerhetskopieras och den nya datorn som just nu saknar det mesta måste installeras

tisdag 15 november 2011

Återblick


Jag tittar tillbaka på bilderna från Mallorca och försöker att tänka mig själv som en årlig turist till varmare breddgrader. Man ska aldrig säga aldrig är en liten gardering för vad jag tror idag, nämligen att jag har någon form av vaccin för detta. Lyxkryssning är nog det sista jag skulle kunna tänka mig. Tänk att spendera sin semester på detta fartyg. Huja, den resan gav man bort om man skulle råka få en. Stora vatten är inte min grej. Nä, jag håller mig till små vatten och när jag öppnar fönstret känns det tryggt att se både träd och lingonris därute.

 
  

måndag 14 november 2011

Egen fotokonst

  

Idag var det lilla julafton, ett trevligt paket som jag sett fram emot att hämta. Efter att jag fått hjälp och förslag kunde jag till slut bestämma mig vilka foton jag skulle välja, jag är verkligen nöjd. Nu är nästa roliga problem att bestämma vilka väggar dom passar bäst att hängas upp på. Tankemässigt är allt är klart i stugan, tyvärr är inte väggarna klara än, inte heller golvet och förstås inte taket. Men jag behöver inte någon "arg snickare" jag vet att det blir klart ändå.

lördag 12 november 2011

Älgjakt med makro






Har precis  fått tillbaka värmen efter en ovanligt kall dag, imorse visade termometern -9 som är något av en bagatell av vad som är normalt den här årstiden. Jag har stått på pass mitt i händelsernas centrum, ståndskall på älg öster om mig och hardrev åt väster. Fick se den vita haren men var inte snabb nog att få den på bild, men jag var "beredd" när stövaren kom och hittade vart haren hoppat av vägen. Mitt i allt detta var det lite dötid och då är det lätt att hitta annat att roa sig med. Fota allt som är smått och fruset. Fascinerande att se hur iskristallerna bildas kring allt levande och dött. Sen skulle nog någon förbipasserande tycka att det var fascinerande att se en älgjägare ligga på mage med bössan på rygg och siktet i kameran.

fredag 11 november 2011

Fullmåne

Månsken och 111111 är dagens datum. Hörde att det blev ett datum för ett par att ingå äktenskap idag vid Storforsen. Storforsen är verkligen ett perfekt ställe för att bli två. Kapellets stora fönster mot Storforsen har en bakgrund som är mäktig oavsett vilken årstid det är, men vintern är lite speciell där snö och is inte påverkar vattnets framfart förutom att det är lite tystare.http://sv.wikipedia.org/wiki/StorforsenFörsta helgen i December är det julmarknad uppe vid forsen och det är bara att rekommendera till alla som behöver känna på riktig julstämmning. http://stockfors.blogspot.com/2010/12/julmarknad.html

onsdag 9 november 2011

Pinus contorta



Alla contortatallar är inte krokiga. Planteringarna börjar att växa upp, djungelkänslan finns fortfarande kvar men det är lite bättre. Skogarna ser ut att vara ett bra skydd för skogsfågeln och det är ofta man hör men inte ser när dom tar till flykten. Bävan har alltid varit historier om att hundarna gått in i contortan och skällt på björn, då fastnade genast scenariot på näthinnan att en björn smyger omkring på nära håll och att man inte kunde lokalisera vart man var.  Det blir alltså bättre med tiden för att inte prata om dagens teknik med GPS och Smartphones. Nu kan man till och med bli upphittad. Det är bara hoppas att man inte skyller på dåliga satelliter.

måndag 7 november 2011

Helg i gråton


Ljuset från snön hade varit fint i helgen men den lyser fortfarande med sin frånvaro. Det har varit grått och regnigt. Markerna är verkligen vattenfyllda. I lördags fick Smulan gå med i skogen det var bara synd att det rätta läget inte infann sig eller kanske tur för jag gick på det mest snåriga stället och är inte säker på att jag skulle kunnat närma mig utan att bli upptäckt. En passare i laget fick skjuta en fin tjur så det blev trots det trista vädret en lyckad helg.  

fredag 4 november 2011

Fyra månader tillbaka i tiden






En del dagar måste man ta fram bilder av Kalla där hon är en söt men livlig valp, jag tror att hon fick alla bokstäver. Hon har både tilltalsnamn, andra och tredje namn. Tur hon har den sociala förmågan att hon lägger huvudet på sned och gärna slickar en på halsen.

torsdag 3 november 2011

Vinterfåglar




Det är tråkigt att det tystnar i skogen, småfågelarterna är av förståliga skäl färre. Nu är det titor och talgoxar som är de enda gästerna vid fågelbordet. Maten blir snabbt slut och det gäller att komma ihåg att fylla på. Mata fåglar på gott och ont men det finns en tjusning att sitta vid fönstret och titta. Det kanske har en lugnande effekt och kräver dessutom lite arbete. Inte lika mycket pyssel som ett akvarium och mycket lättare att fotografera.