tisdag 29 december 2009

Midsommar i Kvikkjokk

Det är just såna här kvällar man återigen blickar bak på sommarbilderna. Skillnaden i temperatur är 51 grader. Klimatförändringen känns avlägsen och egentligen känns -31 rätt så normalt för årstiden. Det är bara att kärra in ved och elda. Man sitter inne och småfryser och tanken for till skoterturerna på fjället när man bott i tältkåtan, när kylan har varit värre än just nu. Då känner man verkligen när elden brunnit ut! Frukosten såna gånger består av kaffe kokt på snö och kaminvärmd mjukkaka. Man kan fundera om man är riktigt klok. Men det är väl erfarenheter och äventyr som skapar minnen. Minnen som nu fick mig att uppskatta att jag i kväll kan lägga mig i en varm och skön säng.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men kicki de e nu det e riktig vinter:) att fara ut i skogen då det e så kallt e skönt bara man e klädd och inte sitter still:)
gott nytt år på dig
/Nina

Anonym sa...

Själv går ju julledigheten alltid till att elda i pannan och hålla värmen av någon anledning! Men Kicki, håller med talare ovan, inte tänkte du i de banorna när du var 30? ;) GRATTIS i förskott och Gott Nytt År!/Anette

Kicki sa...

Det är inte så farligt som det låter. Det är bara så att är man hemma så uppskattar man värmen. Särskilt om man minns -35 i tält;-)
Vi kanske kan ta kåtan på nästa ripjakt?

Kicki sa...

Jag glömde att tacka. God fortsättning på er också.